de laatste week! - Reisverslag uit Huizhou, China van Dorien Vries - WaarBenJij.nu de laatste week! - Reisverslag uit Huizhou, China van Dorien Vries - WaarBenJij.nu

de laatste week!

Door: Dorien

Blijf op de hoogte en volg Dorien

05 Juni 2008 | China, Huizhou

Hoi!

Deze week heb ik mijn opvolgers ontmoet: twee verschrikkelijke kerels! Echt zo'n contrast met mijn beleefde en lieve chinese collega's. De nieuwe leraren zijn erg onbeschoft en niemand vindt ze aardig. Ze kijken nu alleen nog maar bij mijn lessen, en de bedoeling is dat ze volgende week de lessen overnemen en dat ik dan kijk hoe zij het doen. Vooral voor de kleintjes is dit beter omdat ze dan rustig kunnen wennen aan een nieuw gezicht. Maar die twee kerels komen constant te laat in mijn klas en eten ijsjes, praten luid, maken foto's van elkaar met hun mobiel en maken "mother-jokes" terwijl ik gewoon probeer les te geven! Als ik er dan wat van zeg beloven ze om stil te zijn, wat ze geen 2 minuten volhouden.....

Dit maakt het weggaan makkelijker en moeilijker... Ik mis namelijk nu al de normale lessen zoals vorige week. Maar goed! Ik heb al mijn tickets geboekt, en mijn terug reis begint 15 Juni, en na een flinke omweg van 4 weken kom ik dan 15 Juli aan op Schiphol! :D

Eerst vlieg ik naar Haikou op het tropische eiland Hainan. Daar blijf ik 4 dagen, dan moet ik even de grens over en China verlaten in verband met mn visum. Dus ga ik 1 dagje naar Macau, wat een Portugese kolonie is geweest. Ook is het het Las Vegas van China, omdat het in Macau toegestaan is te gokken (Macau heeft zelfs een grotere omzet dan Las Vegas qua casino's). Op 23 Juni vlieg ik naar Beijing en wil dan nog een trip naar Inner-Mongolia plannen.

Maar eerst nog even lesgeven. Zondag hebben we vrij omdat het Draken Boot festival is. Ik ga dan weer KTV-en met de lieve collega's. En dan 15 Juni mijn afscheidsfeestje. Nog maar 10 dagen in Huizhou en nog maar 40 in China!

liefs!

• 05 Juni 2008 - 09:44

Ida:

Ni Hao Dolly,

Zeg, waar komen die "kerels" vandaan ? Pak ze maar stevig aan, die praatjesmakers! Spannende weken voor je,wordt het een afscheid met een lach en een traan? Wat beleef je toch veel, veel meer dan wij hier. Alhoewel, ik ben net terug van Cambridge,was er voor mijn werk,het heeft een internationale sfeer en toch is het typisch engels.xxx

• 05 Juni 2008 - 09:57

Helen:

Ha lieve Dorien,
    Echt flauw dat die jongens zitten te klieren in de les. Die zullen niet lang blijven als ze zo doorgaan. Passen niet echt in het profiel van de school.
    Wat zijn de leerlingen toch een schatjes, hè? Ze zien er zo lief uit! Geniet nog zolang je er bent!
    Dikke kus!

• 05 Juni 2008 - 10:18

Anneke:

Wat zijn dat voor macho's? Die kunnen we een lesje Chinese omgangsvormen gebruiken! Peper ze maar goed in dat dit geen manieren zijn.
    Je foto's zijn weer mooi; vooral die met lieve, kleine Jack :) Welke kleur hebben trouwens jouw nieuwe schoenen?
    liefs, je mem

• 05 Juni 2008 - 11:25

Jolien:

Ja eh. doe mij die 4e van links, die groene en die roze met het strikje onderaan maar :D Of mag je geen schoenen meevervoeren ;)

• 05 Juni 2008 - 12:48

Anja:

Hoi Dorien,

Misschien kunnen die jongens wat extra lessen volgen. Blijf het goede voorbeeld geven, geniet van je laatste weken op het schooltje, sommige dingen kun je niet in je eentje veranderen. Mooie schoenenfoto. Het is hier echt zomer, 26 graden en enorm plakkerig. Tot gauw.
    veel groeten Anja en de rest.

• 05 Juni 2008 - 15:24

Heitie:

Zojuist terug van oma en Corrie ophalen van S'hol, die een dikke reis achter de rug hebben en nu elk weer heerlijk home sweet home vieren. Natuurlijk krijg je meteen de groeten. Zat ik nog maar net bij oma aan een kopje thee, liet ze me blij de kaarten zien uit Hong Kong en Nieuw Zeeland. Alsof Marleen en jij die tegelijk hadden verstuurd. Wat natuurlijk ook zo was. Die twee snotneuzen geef je natuurlijk wel even hele pittige ongezouten feedback als zij les gaan geven. En anders heb ik straks nog wel een appeltje met ze te schillen haha. pxxx

• 07 Juni 2008 - 14:16

Paulo:

zo dorien ja wat een kerels bah zeker maar trek het je niet aan hoor het komt wel goed. denk ik? maar jij weet wel hoe je moet gedragen en die jongens niet zo een tip van me let er niet op
    oke?
    mooie foto ja echt nou hier hebben wel nu de zomer he lekker maar soms warm een beetje maar toch lekker ik heb verder niets zo veel gedaan ach dat komt nog wel alleen mijn vader is naar de fillipijnen geweest ja 1 week en daar is het tijdtsverschil met 7 uur als het hier nl 2 s'middags is hoe laat is het daar en dan moet je er bij tellen
    oke denk er maar over na.
    nou de groetjes van jp en doei en de mazel nog veel plezier
    daar xxxxxdoei

• 07 Juni 2008 - 17:11

Jetty:

Hoi Dorien,
    Geniet nog maar even goed van je getelde dagen in China. Wat heb je veel gedaan en meegemaakt daar aan de andere kant an de wereld. Toch fijn dat je weer deze kant op komt. De drukte van de Olympische spelen en de gevolgen van de aardbevingen schut je dan ook van je af.... en ontmoet je weer je familie en vrienden in NL. Geniet ook van het afscheid nemen.(China blijf wel liggen, je kan altijd nog een keertje naar terug moet je maar denken, of stiekun bij Heitie in de rugzak als hij in okt, die kant weer opgaat). Het ga je goed en tot in NL.
    groetjes Jetty en Wim

• 08 Juni 2008 - 10:48

Jelmer:

Hey Dorien
    Het zal wel raar zijn om straks China te verlate na dat je er zo lang bent geweest. Maar je hebt gelukkig ook een hele hoop dingen om nog naar uit te kijken wat het denk ik wel wat makkelijker weer voor je maakt.

• 08 Juni 2008 - 18:28

Iris:

hee dorien:D
    woow... echt TE veel schoenen:| en wat een skatsjes die kindertjes!
    ik kijk er al naar uit dat je weer thuis komt:D en heb je al andere schoenen winkel gevonden? als het niet lukt, don't matter hoor:)

Irisssss van de skigroep all-stars-subgroep rules!