twee feestjes
Door: Dorien
Blijf op de hoogte en volg Dorien
31 Maart 2008 | China, Huizhou
Het begint hier aardig gezellig te worden! Vrijdag avond ben ik met Rain, Before en Chris naar twee karaoke barren gegaan en hebben we een erg leuke avond gehad. Nummers als Goodbey van de Spice Girls, Bring it all back van S club 7, Westlife en de Backstreet Boys. Iedereen was erg enthousiast, en Chris riep nog blij: oooo I love S club 7! They were really a dream come true!
Zaterdag hadden we een afscheidsfeestje voor Max, met iedereen van de Kids department hebben we samen gegeten en nog wat gedronken aan de rivier in het Binjian Park vlak bij mijn appartement. Wel erg "handig" dat deze feestjes op vrijdag en zaterdag waren, en zaterdag en zondag de enige dagen zijn dat ik vroeg op moet.. Maar die kindjes maakten me wel wakker :)
Verder gaat alles zn gangetje: hier staren de mensen me nog steeds na, lopen mensen in pyama over straat, plassen de kinderen op straat en als ik van huis ben dansen de kakkerlakken op tafel. Morgen maar weer even hardlopen en dan weer lessen draaien! A.s. vrijdag is het een nationale feestdag: alle chinezen krijgen vrij omdat volgens de maankalender dit de dag is dat je het graf/de graven van je voorouders moet schoonmaken.
Liefs!
Liefs!
31 Maart 2008 - 08:54
Helen:
Lieve Dorien,
Nou, het lijkt me wel een heerlijke relaxte stad als de mensen in pyjama over straat lopen. Dus vrijdag is een vrije dag, een soort dodenherdenking zoals bij ons op 2 november misschien.
Dat er zoveel kakkerlakken zijn, zeg. Die zijn zo hardnekkeig en bijna niet uit te roeien. Nog even en mama en papa komen bij je op bezoek. Leuk!
Dikke knuffelxxx -
31 Maart 2008 - 10:35
Ida:
Ni Hao Dolly,
Je leert wel leven met die kakkerlakken maar echt leuk is het niet. Weet je nog in Kissamos,Kreta? Daar liepen ze ook rond en onze hoteleigenaar maar zeggen dat het van zulke schone beestjes zijn die bij voorkeur in schone ruimtes vertoeven. Kun je ze niet vergiftigen? Zien we je over een aantal maanden ook in pyama door de Lollius Ademalaan lopen? Ik leef nog steeds met je mee. Succes met de kids en liefs van Ida. -
31 Maart 2008 - 11:11
Harmke:
Hé Dorien,
Wat bijzonder zo'n speciale vrije dag voor het schoonmaken van de graven van overledenen.
Fijn zo'n avondje zingen.(Lijkt op Sing star!!!!)
Misschien moeten we als je terug bent maar een karaoke avondje in het nieuwe Scouting Hiem organiseren.
Succes met de kakkerlakken!
En natuurlijk aftellen tot je vader en moeder komen.
Liefs,
Kom je ff op skype?
xx -
31 Maart 2008 - 12:00
Joao Paulo:
he dorien alles goed met je ja?
met mij wel ik ga over 5 weken naar de ardennen met de hele buurt.
ja dat belooft nog wat.
ik heb de laaste weken feestjes gehad van me tante en me oma.
dat was heel leuk en gezellig.
zo het was zeker ggezellig daar met al die jongenlui?
niet te veel gedroken of wel?
ach ik ben blij dat je het naar je zin hebt daar en dat mag ook wel je hebt vast drukke dagen is dat ook moeilijk al dat lesgeven?
nou ik wens je nog veel plezier daar met al die lui en op school zet hem op juffrouw dorien hahahah nou de groetje uit het kouwde nederland en van paulo tot snel en dat zal ik zeker van me laten horen doei en de mazzel..xxxx -
31 Maart 2008 - 16:25
Anja. :
Verzin een kakkerlakken dansje en trap ze allemaal kapot. Het moet wel schoon voordat papa en mama komen, Fijn dat je je zo goed vermaakt in al die bars en zo goed door de dagen rolt. Hier is de lente begonnen, (ook mooi hoor) Blaadjes aan de bomen en jonge knoppen en krolse katers en veel vogelgezang 'smorgens. ook is de zomertijd weer ingegaan, leuk voor ons bioritme.(vroeg uit bed). Nog even en dan zijn (ze ) er helmaal weer voor jou. lekker genieten en doe ook papa en mama veel groeten. van anja. -
01 April 2008 - 02:59
Heitie:
Ha Doris,
Hier vanuit Port Douglas, jaja, even de beste wensen. Wat een leuke Chinese vriendinnetjes; volgens mij levert het veel succes op, als jullie met z'n viertjes gaan zingen en muziek maken. Singapore was indrukwekkend en adembenemend warm. Australie is weer even wennen. We proberen wat foto's te downloaden. Vrijdag bij Marleen. -
03 April 2008 - 18:01
Hanneke:
Ha Dorien,
Nou als mensen nog eens wat willen weten over China en de Chinezen dan ben jij wel de aangewezen figuur om ze een kijkje in het dagelijks leven te geven. Wat ben je daar toch op een juiste moment heen gegaan. Zo leuk ook die verhalen over de kleine kinderen in je klas. Nog even en dan zijn jullie weer gezellig met je drieen. Dat wordt weer knuffelen lijkt me. Heel veel goeds en groeten ook aan Peter en Annke.
05 April 2008 - 05:59
Floor:
Lieve Dorien,
leuk je verhalen te lezen. Blijf ik gelukkig nog op de hoogte.
Ben blij dat je het zo goed hebt:)
Ik heb jouw ouders lekker al gezien.. haha Jaloers??;) Ze komen bijna hoor, verheug je er maar op. Jullie gaan leuke dingen doen hoorde ik al!
Ook hoorde ik dat je niet bent aangenomen in Edinburgh, wel erg balen voor je vooral omdat je het zo graag wou. Maar niet te veel zorgen maken hoor, het komt allemaal goed waar je uiteindelijk ook heen gaat:)
Heel veel succes met werken. Ga je nadat je met je ouders in Dali geweest bent weer terug naar Huizhou? Of blijf je in Dali?? Daar nog een keer genieten van de mooie omgeving?
Hoe is het weer bij jou nu trouwens?
Veel plezier met je ouders, geniet ervan:)
Veel liefs
Floor