Peepshow, priveles en geen pindakaas - Reisverslag uit Beijing, China van Dorien Vries - WaarBenJij.nu Peepshow, priveles en geen pindakaas - Reisverslag uit Beijing, China van Dorien Vries - WaarBenJij.nu

Peepshow, priveles en geen pindakaas

Door: Dorien

Blijf op de hoogte en volg Dorien

27 November 2007 | China, Beijing

Hoi allemaal!

Zondag ben ik dus met Mao Mao en Herma gaan lunchen in Shin Kong Place. Dat is echt een super hip winkelcentrum met Gucci, Prada, Burberry, Calvin Klein en alle dure westerse merken. In de kelder was een eetstraat, een soort luxe kantine. In het midden allemaal tafeltjes en zit plaatsen en daar omheen verschillende toonbanken waar je eten kan kopen: Thais, Koreaans, Vietnamees en ga zo maar door. Erg leuke manier om even te lunchen :D.

Daarna zijn we het winkel gedeelte gaan verkennen: na de verschrikkelijk onbetaalbaar dure merken kwamen de onbetaalbaar dure merken en het goedkoopst waren de Vero Moda en de Benetton (die voor de normale chinees nog steeds onbetaalbaar zijn). Vanaf de bovenste etage kon je mooi naar beneden kijken op een grote "Stalen" barak midden in de hal van Calvin Klein. Er stonden allemaal mensen omheen, en we konden niet goed zien wat er nou te beleven viel. Wij dus maar weer naar beneden, toch nieuwsgierig: er was muziek en ik dacht nog: zal het een optreden zijn?

Nou het was een optreden. Eenmaal beneden zagen we dat de stalen doos een raam had aan een kant. Het was lang rechthoekig smal raam. Binnenin stonden (westerse) modellen alleen in hun ondergoed heel serieus te kijken en te poseren. Ik vond het er nogal genant en hilarisch uitzien omdat alle chinezen verdrongen voor het raam toen het vrouwelijke model door een achterdeur de grote kijkdoos binnen stapte. Fotocamera's en mobieltjes werden druk gebruikt en de modellen trokken hun meest serieuze modellen gezicht en wisselden nog eens traag van pose.

De coordinator van deze media stunt vertelde me dat dit idee niet uit China kwam, maar wel in Beijing, Honk Kong en Shanghai was uitgevoerd. Ik vroeg nog hoe het publiek over het algemeen op deze reclame campange reageerden (ik had zo'n blote campagne waarin mensen gewoon tentoongesteld worden totaal niet verwacht hier in China) en de coordinator zei dat het heel goed werd ontvangen en dat het publiek heel enthousiast was.

Ik kon me deze campagne niet in NL voorstellen, maar dat komt waarschijnlijk ook omdat ik niet in Amsterdam woon maar in Friesland. Ik was vooral verbaasd door deze campagne: ik had verwacht dat de chinezen behoudener dan de westerlingen zouden zijn. Voor mijn gevoel was deze peepshow behoorlijk misplaatst hier in Beijing. Maar dat had ik dus mis, want ik was de enige die ietwat beschaamd reageerde op dit aapjes kijken. Alle anderen namen ongegeneerd foto's en keken hun ogen uit.

Misschien juist wel omdat het hier niet aan de orde van de dag is: ik heb hier nog geen eens billboards gezien met een ondergoed reclame.
Maar achteraf ben ik blij dat Mao Mao druk heeft staan fotograferen, nu kan ik jullie ook een blik gunnen in de kijkdoos! Later sprak ze nog waarderend over de mannen van Staal toen we in de KFC met een ijsje de foto's verlekkerend bekeken :P .

Maar goed, maandag dus weer terug naar de orde van de dag. No man of Steel op school, no man at all! De jongens waren namelijk allemaal weg, dus had ik prive-les! Heel intensief, maar natuurlijk wel weer heel leerzaam... Ha, vandaag was ik weer wat ziekjes: nog steeds flink verkouden en hoofdpijn. Thuis toen maar de pindakaaspot leeg gegeten: nu zit ik dus zonder pindakaas! Ja ik kan wel Skippy pindakaas kopen, maar dat haalt het natuurlijk nooit bij de pindakaas van de AH :P .

Straks lekker in bed, tot de volgende keer! En geniet van alle plaatjes! ;)

• 27 November 2007 - 16:44

Heitie:

Kind wat beleef je toch veel. Ik begrijp nu dat het tijd wordt mijn wibra-ondergoed te vervangen maar dat is nog steeds niet versleten. Over provinciaaltjes gesproken, haha. Misschien kun je wel een promotieteam gaan coachen. Wat een leuke chinese vriendin die Mao Mao; familie van misschien?
    Mama en ik gaan ons voorbereiden op een kinderloze sinterklaas, we hebben al lootjes getrokken. Dus dat wordt een dolle avond. Veel liefs en knuffels,
    Pxxx

• 27 November 2007 - 20:26

Zusje:

oooow men, pap doe gewoon..

• 27 November 2007 - 20:30

Marleen:

maar het blijft een lieverd

• 28 November 2007 - 10:13

Lybrich/Tjitte:

Ziet er nog steeds allemaal erg top uit zeg!!! Alweer veel dingen gedaan lees is wel.
    Succes met alles en tot de volgende keers.

Groeten de buurtjes

• 28 November 2007 - 11:35

Kelly:

haihai dooor! ik hoef je eigelijk helemaal geen gedag te zeggen want ik ben nu gewoon met je aan het praten! :D en ik kan je zienn!! u bent druk met je huiswerk bezig! marleen en ik gaan zo naar utrecht met je mama! daar ook eten geloof ik! gezellig allemaal! Nog even van je zus genieten nu het nog allemaal kan! ik bak zaterdag moest k ook beetj huilen.. had liedje aangevraagd en om laten roepen dat marleen 7maanden weg ging.. besefte het opeens! gek allemaal! maar jullie komen alle 2 nog wel weer terug! :D is niet de laatste keeer allemaal! vind het leuk trouwens om steeds je site te lezen en foto's te kijken het is daar allemaal zo anders dan hier! hier is het nu trouwens slecht weer.. onwijs koud aan het worden! vind het maar niks! ik lag met de weer vorige week nog in de noordzee! :S raften en kayakken! heel erg leuk alleen te koud! maar met pak aan was et te doen! vanaf nu zijn we wel steeds meer binnen met school veel in de klimhal! dus wel fijn! sport jij nog veel daar? hoorde van tim dat je wel lekker bezig bent ( voor de spelen ;) met de slechte lucht beetj oefenen hoe je het beste kunt ademen enzo! :P )

Ik ga er vandooor! spreek en zie je snel weer! succes nog met je huiswerk! en lekker slapen! :D

Kusjes kelly!

• 29 November 2007 - 20:52