Macao
Door: Dorien
Blijf op de hoogte en volg Dorien
21 Juni 2008 | Macau, Macau
Hoooi allemaal :)
En ik ben weer terug van 1 dagje Macao :) Macao is, net als Hong Kong, een SAZ (Special Adminastrative Zone). Wat betekent dat het officieel buiten Mainland China valt. Om van Macao naar China terug te komen, moest ik dus mijn laatste entry gebruiken van mijn visum: precies wat ik nodig had.
Omdat Macao pas in 1999 overgedragen is van Portugal aan China, heeft de hele stad nog een Portugese sfeer. Ook is het de enige stad in heel China (het begrip 'China' en 'Mainland China' is dus een groot verschil) waar het legaal is om te gokken. Macao wordt dus ook wel het Las Vegas van het Oosten genoemd (met een omzet die hoger is dan die van Las Vegas). Kortom, een ideale stad om mn visum entry te gebruiken ;)
Het was nogal een onderneming om vanuit Huizhou naar in Macao te komen. Vier uur met de bus, en de grens oversteken nam ook nog een uur. Eenmaal in Macao voelde het weer totaal anders dan in China en tegelijkertijd weer door en door chinees. De architectuur van het oude centrum is portugees, en er zijn een boel meer touristen dan in Huizhou (duh), wat het gevoel gaf alsof ik China echt had verlaten (wat ook half zo was).
Om 17:00u ging ik weer richting de grens, om weer een boel stempels in mn paspoort te krijgen en mn laatste visum officieel is ingegaan: de laatste 30 dagen! Precies om 24:00u was ik weer thuis, na een lange busreis. Macao was leuk, maar het winkelen in Hong Kong was echt verschrikkelijk veel beter! Qua sfeer is Macao wel de moeite waard, het heeft echt nog de portugese sfeer.
Vandaag, zoals de gewoonte is geworden, helemaal niks doen. Heerlijk :) Vanavond voetbal, dus het wordt een lange avond hier. En dan Maandag naar Beijing, ik kijk er al naar uit!
Heeeel veel liefs!xxx
Heeeel veel liefs!xxx
21 Juni 2008 - 06:56
Anja:
Ziet er wel mooi uit die foto's. Dus je gaat lekker wel voetbal kijken. Heb je je welpies bij de hand.(leggen we je nog wel uit). Nog 1 week en dan is het hier heerlijk vakantie. Marije is alweer druk op het zomerijs haar kunsten aan het oefenen. Gisteren stal ze de show in de musical van school, Helaas moest de topo overgemaakt worden. Zo liggen die dingen dus. Heb nog een mooie maand in China en
begin je Fries alvast wat op te halen.
groeten Anja.
21 Juni 2008 - 10:02
Iris:
wat klinkt dat allemaal leuk en gezellig! Best wel grappig dat ze gewoon een grotere omzet hebben dan in LA:)Wanneer ga je nu naar mongolië dan? '(uh.. niet zo'n lang verhaal.. ik ben even inspiratie loos)
Xx -
21 Juni 2008 - 10:22
Jetty:
Lieve Dorien, geniet nog lekker van je laatste maand in China en..... van de voetbalwedstrijd vanavond!!
Nog maar 2 weekjes en dan kunnen wij Flo, Marleen en Nynke in de armen sluiten dan eventjes wachten en ben jij er ook weer. Iedereen weer op de thuisbasis met veel verhalen en vooral rijker aan ervaringen. Wij kijken er naar uit jullie weer in levende lijve mee te maken! Groetjes ook van Wim. -
21 Juni 2008 - 15:26
Harmke:
Vreemde gewaarwording, een Portugese sfeer in China. Heb je ook nog gegokt??? Het aftellen is nu echt begonnen meid.
Gisteravond evaluatie Spa gehad.We gaan vast nog een keer iets doen.
Hoop dat je dan ook van de partij kunt zijn.
Liefs en prettige(oranje)wedstrijd!!! -
21 Juni 2008 - 17:03
Helen:
Lieve Dorien,
Het plein zou zo een willekeurig plein in Rio kunnen zijn. (Behalve de mensen) Vooral met die straatstenen in golven. Enig dat je er geweest bent. Nou, de laatste 30 dagen gaan heeeeel snel voorbij. Wens je een fijne maand.
Hopen dat Nederland gaat winnen vanavond!
Goede reis naar Beijing!
Liefs, Helen & Reinaldo -
22 Juni 2008 - 10:41
Anniek:
Hee nichtje!
Wat maak je toch allemaal een leuke dingen mee:D Macau klinkt als een hele interessante stad! En het was lekker weer zie ik!
Heel veel plezier in Bejing en met vrienden opzoeken:) geniet dr nog even van!
Hele dikke kus Anniek
22 Juni 2008 - 19:40
Maaike:
Ha Dorien,
Leuke foto's, de paraplu's zijn voor de zon?? En de huisjes zijn bedoeld om je in te verstoppen? Of zijn het bootjes op het golvende plein?
Wel grappig om ook portugese invloeden te proeven in het verre China. Geniet van je laatste vrije maand in China en succes met al je aktiviteiten. groetjes, Maaike -
23 Juni 2008 - 07:30
Reinaldo:
Dear Dorien,
Very nice photos from Macau, specially the one from Blabla Plein. The buildings are clearly old Portuguese architecture. But what impressed me more was the image of the stone sidewalks. They are exactly as in Copacabana beach in Brazil. I told you before, you are an exceptional reporter. You can capture things that nobody else can. And this is important!
Best regards - Reinaldo