nieuw ritme - Reisverslag uit Huizhou, China van Dorien Vries - WaarBenJij.nu nieuw ritme - Reisverslag uit Huizhou, China van Dorien Vries - WaarBenJij.nu

nieuw ritme

Door: Dorien

Blijf op de hoogte en volg Dorien

20 Mei 2008 | China, Huizhou

Hoi!

Ten eerste: ik heb niks gemerkt van de aardbeving. Bedankt voor de bezorgde berichtjes, maar gelukkig was er geen reden om bezorgd te zijn :) Van 19 tot 21 Mei zijn het Nationale Rouw dagen in China (wat onder andere betekend geen Ugly Betty en CSI:NY op de internationale zender). Gister was er een herdenkingsdienst in BinJian Park: mensen maakten met kaarsen de cijfers: 512. De datum van de aarbeving: 12 mei. Ik haalde dat eerst door elkaar met 521. 521 (wu er yi) wordt namelijk gebruikt als "hippe" manier om 'ik hou van je te' zeggen (wo ai ni, wat qua uitspraak dicht bij elkaat ligt).

Vrijdag heb ik even radicaal mn ritme omgegooid. Normaal slaap ik uit tot 11:00/12:00 omdat ik toch niks te doen heb. Na een dag hangen aan mn bureau kan ik niet slapen, en lig soms wakker tot 03:00u. Om weer uit te slapen tot 11:00 ofzo, en zo verschoof mn ritme steeds verder. Maar vrijdag heb ik de wekker om 5:30 gezet om samen met Before morning-exercises te doen in het park. Om 6:00 is het park vol van de mensen, vooral oude mensen die taichi doen of dansen in grote groepen. Eerst gaan Before en ik een half uur hardlopen, dan om 6:30 begint ons ochtend-gymnastiek groepje die bestaat uit allemaal dames van middelbare leeftijd die dit voor hun werk doen of al gepensioneerd zijn. We doen een soort "Nederland in Beweging" op Vengaboys muziek en andere smurfen house. Naast onze groep zijn de echte oudjes bezig met een ander soort gym: mannen en vrouwens staan in aparte groepje te kletsen terwijl ze oefeningen doen als hun polsen los draaien, hun wangen masseren of op hun dijen slaan.

Om 7:15 gaan we nog even badmintonnen en om 7:30 zijn we klaar. Dan begint het hier ook al aardig warm en klam te worden. Het park stroomt dan ook weer leeg. Before en ik doen dit nu iedere ochtend (ja een applausje is wel op zn plaats hier).

Op zaterdag hadden we een "birthday party" voor alle studenten die jarig waren tussen januari en april. Ze konden dan vrienden meenemen zodat wij weer nieuwe leerlingen kregen. Aan het eind van die dag lag ik om 22:00u uitgeput in mn bed en viel ik meteen in slaap. Alsof ik een jetlag had van hier tot Tokyo (ha-ha). Maar dit nieuwe ritme geeft me veel meer energie en het maakt me als een echte chinees voelen. ;)

Gister heb ik mijn ticket verzet naar 15 Juli, ik kom dus anderhalve maand eerder thuis. Ik heb nog super veel leuke dingen op mijn lijstje staan die ik nog wil doen, maar eerst volgende week naar Hong Kong voor mn visum.

En dan hopelijk die week daarop naar Huidong: de stad met de grootste/meeste schoenenfabrieken. Daar zijn All Stars te koop voor 15 yuan! (1,50euro!). Nog maar 4 weken lesgeven hier, dus ik moet maar een goede planning maken.

Tot super snel!
liefs!

• 20 Mei 2008 - 05:44

Helen:

Hee, lieve Dorien,
    Mooie foto van het herdenkingshart.
    Je hebt nog heel wat te doen in de tijd die voor je ligt. Ik ben benieuwd hoe Hongkong is. Lijkt me ook een hele ervaring. Maar de schoenenfabriek is echt te gek! Sla je slag. Desnoods stuur je de aankopen per post al naar je huisadres!
    Liefsxxx

• 20 Mei 2008 - 06:00

Anneke:

Op deze manier maak je een paar mooie weken van. Sla je slag in de schoenenstad, ik verwacht er veel van,
    liefs, mama

• 20 Mei 2008 - 08:15

Anja:

Habben ze in Huidong ook maat 34 met een leuk hakje??? Lekker he zo vroeg uit de veertjes. misschien kun je ook op deze manier de jetlag opvangen als je over nog een hele poos weer naar huis komt. Het zomerweer houdt hier aan, alles wat ook maar een beetje groen kan worden, doet dat ook hier. Marije gaat op kamp naar Ameland, voor haar voelt dat nog hetzelfde als dorien naar china. Veel plezier in Hongkong, tot gauw.
    groetjes Anja.

• 20 Mei 2008 - 09:58

Anniek:

Gelukkig heb je niks van de aardbeving gemerkt! Ik had nog even opgezocht waar jij precies zat en de aardbeving was;)
    Kus!

• 20 Mei 2008 - 11:03

Reinaldo:

Dorien, you are a phantastic reporter. The best! I love your photos!

Reinaldo

• 20 Mei 2008 - 19:33

Ida:

Ni Hao Dolly,
    Ook een leuke foto van jouw vriendinnen. Ben je nog steeds dol op het lekkere chinese eten, zoals hotpot en die groene groenten met nootjes? Geniet van je Hongkong-tripje met lekker veel shoppen. Liefs, Ida

• 20 Mei 2008 - 20:51

Herma:

Zooo, all stars voor 15 yuan :D Stukken goedkoper dan op het supertoeristische silk market dus. Goede reden om weer eens -minstens- een nieuw paar te scoren!
    Maar dus eerst naar Hongkong volgende week, ik hou je site in de gaten voor de updates daarover, ben benieuwd! Veel plezier en succes met de kids.
    Veel liefs
    xxx

• 21 Mei 2008 - 08:23

Jelmer:

Dorien. Ik zat in Canada en ik hoorde van die aardbeving en ik kon niet op internet om uit te vinden of je nog ok was en of het bij jou in de buurt was. gelukkig is alles goed met je. Wel vreselijk wat daar gebeurd is.
    Ik ben trouwens ook weer thuis in Nederland. Als jij thuis komt moeten we maar even weer samenkomen en al onze avonturen bespreken :).
    xx Jelmer

• 25 Mei 2008 - 12:53