Van de Hot Pot naar Her - Reisverslag uit Peking, China van Dorien Vries - WaarBenJij.nu Van de Hot Pot naar Her - Reisverslag uit Peking, China van Dorien Vries - WaarBenJij.nu

Van de Hot Pot naar Her

Door: Peter&Anneke

Blijf op de hoogte en volg Dorien

17 April 2008 | China, Peking

Hallo iedereen!

Deze keer een wat anders berichtje! Helaas geen up-dates over Jack, maar Pap en mam zullen verslag doen van onze reis van de afgelopen dagen kriskras door Yunnan province (zuid-west China). Eerst pap zijn verslag:

Na een uitputtende reis van Australie en het afsched nemen van Marleen, Nynke, Floor en Maaike zijn we aan het begin van de avond aangekomen in Hongkong. Daar vonden we op de valreep de bus (door Dorien feilloos via sms aangegeven), die ons naar het mainland China zou brengen. Onderweg vonden nog verschillende controles en overstapjes plaats, maar rond 23.00 uur konden we Dorien omhelzen. Bij haar om de hoek meteen heerlijk bijgeklets onder het genot van een bourgondische hotpot (foto).

De volgende ochtend op weg naar Dali waar de tijd nog langer lijkt te hebben stilgestaan (foto). Dag erna naar Lijiang wat een iets te ver doorgeslagen touristisch belang nastreeft (foto). En toen bereikten we de Tiger Leaping Gorge (foto), die we in drie dagen zijn gepasseerd.

Vanmorgen de laatste etappe daarvan volbracht, en nu zitten we in Shrangri-la (foto) met een ketel warme kolen onder tafel van het internetcafe (foto). Het is een adembenemende reis en een indrukwekkende ervaring, waarbij we gesteund zijn door de allerallerbeste reisleidster van China. Nu is het veld voor Anneke.

Australie bracht ons de kennismaking met een ruige oceaan, palmenstranden, regenwoud, kangaroes en met een heeele relaxte levensstijl. We hebben genoten van Marleen en ook van Nynke, Floor en Maaike (nieuwe vriendin); die allemaal iets hebben overgenomen van die levensstijl. Het zijn fantastische, blije meiden!

Daarna bracht China ons dorpjes met prachtige houten huizen, verschillende minderheidsgroepen (en hun klederdracht),geweldige natuur en heerlijk eten. De overnachtingen in de guesthouses tijdens onze trekking door de Tiger Leaping Gorge waren op z'n minst interessant te noemen: heeeeeeeel eenvoudig (we hebben allerlei grenzen verlegd; waaronder verschillende sanitaire), maar de mensen waren zo leuk en kookten zo heerlijk! Hartverwarmend.
We kunnen het soms niet meer bijhouden welke leuke en interessante dingen we gezien hebben en welke ontmoetingen we gehad hebben; zo veel.

Nu zijn we bij de grens met Tibet; dichter bij Tibet kunnen we niet komen in verband met de onrust daar. Maar hier kunnen we erg goed mee toe. Tourguide Dorien loodst ons overal doorheen; we staan af en toe versteld van haar taalvaardigheid (we zouden ons niet goed zonder haar redden)

Liefs (ook van Dorien) van Peter en Anneke

• 18 April 2008 - 10:38

Jolien:

hee, er komen steeds meer foto's op :D

• 18 April 2008 - 14:00

Harmke:

Wat fjn om weer wat van jullie te horen. Goeie berichten allemaal.Wat een ervaringen!!!!En stralende mensen.
    Respect voor de trektocht van jullie.Het ziet er (ook letterlijk)adembenemend uit.
    We verheugen ons op jullie verhalen en foto's.We heben straks tijd om ales te horen.
    Mijn reisje is a.s maandag naar Ameland.
    Met de klas.Vrijdag afscheid.
    We wensen jullie nog hele fijne dagen met elkaar.
    Veel liefs,
    Henk, Anne en Harmke.

• 18 April 2008 - 15:12

Anja:

Hoi ik had wel mee gewild met dat julianawandeltochtje, Je zag er moe uit Anneke, maar wel heeeel voldaan. Wat zullen jullie het leuk hebben met z'n 3en
    Als jullie terug komen is hier alles groen, reken maar. Heb het gezellig en knus. Zo fijn om weer even gezin te zijn.
    veel groeten Hans en Anja en kids.

• 18 April 2008 - 16:16

Jelmer:

Hey dorien leuk verhaal!!
    Ik moest laatst aan je denken want ik zat in de klas en er waren 2 klasgenoten die een presentatie over Japan gaven. Nou zijn China en Japan niet hetzelfde maar ik heb geleerd om met stokjes te eten, is op zich niet eens zo heel erg moeilijk :D Dus als we beide terug zijn gaan we naar de chinees en eten we chinees op zn chinees ok? :D
    xx Jelmer

• 18 April 2008 - 16:56

Reinaldo & Helen:

Wauw, wat een ervaring! Jullie maken echt veel mee. De trektocht door de bergen lijkt me adembenemend. Geniet van elkaar!
    xxxLiefs

• 18 April 2008 - 17:24

Anneke S:

Zeg Anneke, wil jij de volgende "Vrouwenkamer" vullen met je ervaringen???? Ik geef me alvast op!

Wat een prachtige foto's van het bergachtige gebied, moet een hele klim zijn geweest.

Fijne tijd toegewenst samen!

Hartelijke groet,

• 18 April 2008 - 18:47

Ida:

Hoi lieverds,
    Had al een smsje van jullie maar met die mooie foto's en het verslag kan ik me helemáál voorstellen hoe schitterend het daar is! Een extra dikke kus voor jullie tourgide Dorien.Ida

• 18 April 2008 - 19:43

Simone:

he dorientje,
    wat ben jij een geluks vogel, wat alles wat je ziet en doet, en dan ook nog dat je ouders bij je komen en ook zien wat je doet en ervaart, begrijpen ze je ook beter als je straks weer thuis bent.
    Meid je foto's zijn echt super, en krijg al bijna het gevoel hoe het daar ruikt en er uit ziet.
    Als je ouders er nog zijn doe ze de groeten van me.
    Heb je al een idee wanneer je weer naar nederland toe komt??? lijkt me zo leuk om met je bij te kletsen. hebben elkaar veel te vertellen na al onze bevindingen van de afgelopen tijd.
    Ben weer een beetje in me oude ritme terug, heb net mijn eerste werkweek erop zitten bij me tijdelijke zomerwerk.
    En ben alweer twee weken in training op de baan, wahhhh dat moet weer wennen, maar ook wel weer heeeeel lekker en leuk.
    En natuurlijk me vriend elke dag zien is gewoon het meest fijne.
    Het huisje komt er ook elke week leuker uit te zien en dat is gewoon fijn om me bezig te zijn.
    Nou je ziet het wel een keer als je terug bent.
    Nou heb al weer een heel verhaal, en dat is nog niet eens 1 % van wat ik je te vertellen heb.
    Nou geniet ervan en spreek je snel weer eens.
    Veel plezier,
    kus simone

• 19 April 2008 - 09:44

Vera En Oma.:

We hebben jullie bericht gelezen en de foto's gezien. Konden wij maar even meelopen! wij zijn nu bij oma.

Groetjes en liefs van ons allemaal!.

• 19 April 2008 - 16:09

Annemarelle:

Eej Dorien,

wat leuk zo met je ouders.
    We missen je nog steeds hoor. Kom maar snel weer hier;-).
    Alle restaurants bij Northgate gaan tegen de grond; geen Wode shuba meer, geen Donata niets meer. Maar wie weet als jij er bent dat het er dan weer is.

Veel plezier nog met je ouders (als ze er nog zijn en anders met je klassen;-)).

Groetjes Annemarelle

p.s ook de groetjes van Marielle

• 19 April 2008 - 19:04

Hanneke:

dag alledrie,
    Het blijft maar leuk om al die verschillende ervaringen te lezen. Wat een avontuur toch allemaal en die foto's!! Ben erg benieuwd naar de sanitaire ongemakken.
    Veel liefs van ons.

• 20 April 2008 - 05:05

Marleen:

Op die foto van de hotpot zit een jongen achter Dorien haar zeer geinteresseerd te bekijken ;)

Fijn dat jullie het zo leuk hebben samen. Mis jullie dan toch een beetje. Nog heel veel plezier!!

Liefs Marleen xx

• 21 April 2008 - 19:33

Paulo.:

he dorien peter en anneke.

wouw wat een evaringen.
    en wat leuk dat jullie nu verslag doen van de reis peter en anneke.
    heel lieve foto vooral mooie.
    hebben jullie het naar jullie zin daar he.
    vast wel ik vindt persoonlijk de foto van de "knipoog uit de hemel" het mooiste foto en dat meen ik.
    ik ben blij dat we zo nog kunnen babbelen.
    het is hier lekker zonnig soms,
    neit altijd zo als vandaag was het koud harde wind.
    bah
    maar ja een stoere kerel als ik komt er wel door heen.
    hebben jullie daar nog regen gehad?
    blij weer iets van jullie te horen.
    verder zijn de over buren van jose en geert en ye ji bijna verhuist luuk en guusje en liedy en jan paul.
    ja jammer heel jammer maar oke je went er aan.
    we hebben vanavond een etentje bij jose geert gahad lekker met hun voor mij was het laaste dat ik ze zag voor nu dan ik zal ze missen maar ik kom wel er over heen.
    ik hoop dat jullie het daar nog veel plezier hebben met z'n 3 en tot snel.
    p.s. ik zie wel eens discoferie en daar komt wel een austalie wel eens op dus ik stel me dan voor met een grote rugzak op mijn rug en door het land te trekken.
    mooi en peter en anneke geniet er heel veel van he als jullie weer terug zijn kom ik zeker voor een bakkje koffie en op bezoek oke nou doei en tot sinas en de mazzel de groetjes van paulo.... xxxxxxxx