Avonturen van Floortje en Doortje in Chengdu
Door: Dorien
Blijf op de hoogte en volg Dorien
13 Februari 2008 | China, Chengdu
Hoi allemaal!
Eerst even een up-date van onze belevenissen in Chengdu!
Op 9 februari kwamen we aan op het treinstation van Chengdu. We hadden een treinreis van 16 uur erop zitten die we heerlijk slapend en friends-op-mijn-laptop-kijkend hebben doorgebracht. Na die treinreis van bijna 22 uur hardseat was dit gewoon heerlijk aangenaam reizen. We werden opgehaald door een medewerker van ons hostel. Die dag wouden we meteen de treinkaartjes voor Kunming kopen, maar helaas lukte dat niet... Dit was echt vervelend, want we wouden op 11 februari vetrekken uit Chengdu met de trein!
De volgende dag hebben we een excursie gemaakt naar Leshan, waar de grootste Buddha staat ter wereld. Het is een Buddha die uitgehakt is in een bergrand aan de oever van een rivier. Voor we vetrokken zijn we nog een keer naar het ticket office gegaan om te proberen of er nog plek was in een trein naar een stad halverwege Chengdu-Kunming: alles was uitverkocht en we begonnen toch wel een beetje ongerust te worden hoe we hier nou weg konden komen.
De Buddha van Leshan was erg groot en het was super mooi om de berg op te lopen tussen deze groene natuur. Het weer in Chengdu was compleet anders dan in Xi'an. Xi'an was koud, maar zonnig. Chengdu was ietsje warmer, maar mistig en daardoor zo vervelend waterkoud. De natuur in Chengdu is ook totaal anders: bergen in de mist met groene bomen/struiken/bamboo en tempeltjes en bruggetjes over beekjes.
In ons hostel maakten we ons populair door Friends te gaan kijken op de gemeenschappelijke TV in de gezelschap ruimte: iedereen houdt hier van Friends en zo maakten wij een paar nieuwe :)
Toen besloten we om niet te wachten op treintickets (waardoor we nog wel een week in rotweer-chengdu zouden moeten blijven)maar vliegtickets te boeken. Een telefoontje later hadden we een vlucht naar Kunming geboekt voor de volgende dag.
Op onze laatste dag in Chengdu zijn we naar de panda's gegaan. Ik had er niet veel van verwacht, maar ben nu toch helemaal panda fan. Floor en ik hadden het aardig koud, maar we vonden dit uitje wel super!
Om 11:30 waren we weer terug in ons hostel. Snel tassen pakken en met de bus naar het vliegveld. We kwamen 13:15 aan, ons vliegtuig zou 14:00u vliegen. Inchecken en boarden, we zaten om 13:45 en nadat wij onze riemen vastklikten begon het vliegtuig al te rijden en de stewardess het zwemvest te demonstreren: we waren dus precies op tijd!
En zo hebben wij Chengdu in 2 dagen "gedaan". We hebben niet echt goed de stad gezien, maar door het weer nodigde dat ook niet echt uit. Straten waren leeg en nat, de lucht was mistig en koud en wij verlangden eigenlijk de hele tijd naar Friends.
liefs!
Eerst even een up-date van onze belevenissen in Chengdu!
liefs!
13 Februari 2008 - 06:47
Helen:
Lieve Dorien,
Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag! Jullie zijn nu dus in Kunming, volgens de gegevens de 12e stad in China. Goh, wat zien jullie veel! En vandaag heeft de dag een extra gouden randje omdat je 18(!!!) jaar bent geworden. En wat heb je al veel beleefd! Ik wens jou en Floor een mooie dag en veel liefs, en een miljoen kussen xxx -
13 Februari 2008 - 15:44
Anja:
Hoi Dorien van harte gefeliciteerd met je 18e verjaardag. Je verdient 18 panda's
uit china. Lekker vieren hoor ! En misschien kun je alvast wat rijlessen nemen. Heeeeeeel veel plezier
veel groeten uit oranjewoud.
Anja.