terug naar het normale leven - Reisverslag uit Beijing, China van Dorien Vries - WaarBenJij.nu terug naar het normale leven - Reisverslag uit Beijing, China van Dorien Vries - WaarBenJij.nu

terug naar het normale leven

Door: Dorien

Blijf op de hoogte en volg Dorien

07 November 2007 | China, Beijing

Hoi iedereen!

Nou, mama en Ida zijn vanochtend met de taxi vertrokken naar het vliegveld. Ik heb ze uitgezwaaid in mn pyama op straat en moest daarna weer gewoon naar school. Twee uurtjes geleden kreeg ik nog een sms'je dat mama en Ida veilig in het vliegtuig zitten, nu ik dit type vliegen ze dus ergens boven China!

We hebben twee fantastische weken gehad: ik heb wat middagen gespijbeld en mama en Ida hebben Beijing ook samen verkend als ik op school zat.

Even denken, mijn laatste bericht ging over dat Ida er al was. Dinsdag zijn mama en Ida naar de Verboden Stad gegaan en ben ik rond 13:00u bij hun gekomen op het plein van de Hemelse Vrede. We zijn toen wat gaan eten in Gourmet Street in Wangfujing: erg leuk en chinees allemaal! Als echte touristen wouden mama en Ida veel zien op de Wangfujing: vooral de Starbucks vonden ze interessant ;) . We hebben toen een taxi genomen en zijn om 16:00u naar Hou Hai gegaan: een bargebied aan een meer in het Noorden van Beijing. Daar zijn we weer een Starbucks ingedoken. Haha uiteindelijk was Beijing waarschijnlijk een mooie reis van koffie naar koffie voor hun :P . Nee, we hebben daar niet zo lang gezeten: we zijn naar de Bell & Drum tower gelopen en hebben een rondje door de Hutong gelopen. Erg leuk, vooral de lokale supermarkt en markt was leuk! We hebben gegeten bij een Hot Pot restaurant, en ik moet zeggen mama en Ida konden echt super goed met de stokjes al het eten uit de Hot Pot vissen.

Woensdag zijn mama en Ida vroeg vertrokken naar Chengde, een stad 4 uur met de trein ten Noord-Oosten van Beijing. Ze vonden het geweldig! Ze zijn daar een nacht gebleven en hebben de bus terug genomen waar ze halverwege zijn uitgestapt bij de Chinese muur en 10 km van de Chinese Muur hebben gelopen! Donderdag had ik het afscheids etentje van Anna, het was een gezellige avond en een mooi afscheid :) . Donderdag avond waren mama en Ida ook weer thuis: dus samen op de bank nog Sex & the City kijken :D

Vrijdag zijn mama en Ida naar de Lama Tempel gegaan en hebben we met zijn drieen nog iets gaan doen alleen weet ik niet meer zo goed wat! :O (dat gaat snel...) mama of Ida: help! wat deden we ookalweer toen?

Zaterdag zijn we vertrokken naar Fragrant Hill park, het was daar echt gigantisch druk! Eigenlijk vond ik het niet zo de moeite waard: de bomen zouden heel mooi geel en rood moeten zijn en prachtig enzo, maar nee; op zich niet aan te raden om daar in het weekend heen te gaan. We zijn toen een Hotel gaan zoeken en na 4 uur hadden we eindelijk een gevonden die niet vol zat, die wel buitenlanders accepteerde en die niet moeilijk deed over het feit dat mama en ik geen paspoort bij ons hadden (ja, dat is heel sotm ja......). Maar goed, heerlijk geslapen en de volgende ochtend zijn we naar het Zomerpaleis gegaan. Vergeleken met het Fragrant Hill park was het gewoon heerlijk rustig! Het was mooi weer en dit was echt een super excursie! We hebben daar rondgelopen tot 16:00u en hebben toen de taxi/metro genomen terug naar huis. Thuis hebben we een filmpje gekeken en zijn we uiteten gegaan met Zhiao (mijn buurjongen), Herma, en wij drietjes.

Zhiao was de echte chinese gastheer: hij bestelde alles, nam echt de leiding en legde uit wat wat was (inktvis, aardappel flubberblubber en allemaal dingen die ik nog nooit had gegeten). En natuurlijk Peking Eend! Dat was erg leuk en super omdat Zhiao wel wat wou uitleggen over china en zijn familie.

Maandag heb ik de middag gespijbeld, ben ik met mama thuis een beetje niks gaan doen: heerlijk! Ida was naar Tempel van de Hemel gegaan en de Pearl Markt en het Antiekstraatje (liuluchang). We kwamen elkaar weer tegen, na yoga, bij 'my book bar' : een relax cafe waar je met je laptop kan studeren en op banken kan 'chillen' (das het geschikte woord in dit geval). En er is koffie, niet geheel onbelangrijk ;) . Dinsdag was alweer de laatste dag! Ik heb wel de hele dag school gedaan: mama en Ida hebben mn appartement schoongemaakt! (A) . Ze hebben met me gegeten in de kantine en hebben nog een stukje van mn lessen meegemaakt. Die avond hebben we gegeten in een hotpot restaurant en ja, maar op bed gegaan omdat mam en Ida toch vroeg op moesten de volgende ochten.

Vanochtend heb ik ze dus uitgezwaaid, nu weer terug naar het normale leventje hier. Maar ik heb ook goed nieuws, het aftellen is al begonnen voor de volgende visite! Amarins komt al over 6 weekjes!! :D :D :D

19 November begint mijn tentamen week: de Mid Terms... Daar richt ik me dus maar eerst op, dan na die tentamen week even goed genieten van Beijing. Dan is het nog Sinterklaas wat we hier met de Nederlandse kliek natuurlijk vieren.

Dan komt Amarins al! :D Ik heb dan ook twee weken vakantie (kerst en oud&nieuw) en we kunnen samen vanalles doen!

En dan, dan is het semester al bijn over: als Amarins weg is heb ik nog 1 week school: de laatste tentamen week. Dan begint de vakantie van het Chinees Nieuwjaar al. Die duurt bijna 2 maanden. Wat ik daarna ga doen is nog niet vastgelegd, maar ik heb al een klein vaag plannetje. Ik wil graag een semester lesgeven op een basisschool ergens in het Zuiden van China (waar het warmen is :) ). Maar goed, wat nu eerst komt is de tentamen week over dik een week: even goed ervoor leren!

En hoe is het in Nederland?

• 07 November 2007 - 07:59

Clara:

Dorien, we zijn weer helemaal op de hoogte. Een goede tijd weer en op naar het volgende bezoek.

• 07 November 2007 - 11:13

Nynke De Vos:

Dorien! ik kwam zomaar inneens op jou site terecht, ooo wat vind ik jou stoer! dat wou ik ven zeggen :)
    Veel plezier daar nog!! kus Nynke

• 07 November 2007 - 12:49

Marga:

Superverhalen over jouw supertijd! Vandaag komt mama Anneke weer thuis dus we zullen haar binnekort eens uitgebreid uihoren over van alles en nog wat, incl. foto's die er ongetwijfeld zijn gemaakt.
    Dorien, blijf schrijven, want we raken verslaafd aan jouw stukjes. Lang leve internet!!
    Dikke kus van Geoff, Kelly, Tim en mij!!!!

• 07 November 2007 - 13:39

Tom:

Jammer dat je niet meer in Nederland, bent.
    Ik mis je best wel.
    Jij, mij ook?
    Wil je dat terugmailen?
    Groetjes van Tom.

• 08 November 2007 - 20:20

Floor:

Hi dorien.
    Wat een verhalen zeg. Heerlijk dan familie over de vloer he:)
    Hoe gaat het nu met je dan?
    Ik hoor net van Marleen dat je niet zo fit bent, wel erg vervelend. Beterschap!
    Ik wist ook al dat Amarins kwam, had ik van mn moeder gehoord. haha Jaja, Amarins ging fitnessen met de roeiclub waar mijn moeder ook bij zit.
    Grappig he, zo weet ik al best veel van je:P
    Blijf jij de 2 maanden vakantie in China ook gewoon daar dan?
    Wat een lange vakantie zeg zo midden in het jaar! Dat les geven klinkt echt onwijs leuk!!
    Je hoort nog wel van me.
    Bye Bye,
    xx

• 09 November 2007 - 07:46

Anneke:

Terug in Oranjewoud, met een verkouden hoofd vol indrukken! We hebben fantastische uitstapjes gemaakt, maar het mooiste vond ik jou in je straat. Je zoeft op je veelt te lage fiets tussen de fietstaxi's, auto's en voetgangers door en je nieuwe vrienden (vooral de kapper en de groep van oude hangmannen)steken hun hand op en roepen NiHau.
    Een paar keer liep ik alleen door de straat en sprak men mij aan met Mama. Dan wist ik dat ik door jou aan hun voorgesteld was (want eerlijk gezegd kon ik ze niet goed uit elkaar houden).
    Je hebt een plek veroverd in je buurt.

xxxxMama

• 09 November 2007 - 18:19

Helen:

Lieve Dorien,
    Het blijft indrukwekkend en ik heb je verslag weer met veel plezier gelezen. Het lijkt me fantastisch om les te gaan geven; ik ben zeer benieuwd waar je dat gaat doen. Op de foto van de kinderen in het zomerpaleis kun je zien dat ze bruisen van levenslust! Ze zien er zo lief uit.
    Wat hebben mama, Ida en jij veel gezien en genoten.
    Ik blijf je berichten volgen!
    xxx en liefs

• 09 November 2007 - 21:07

Ingrid:

Lieve Dorien, vanmiddag sprak ik met je moeder in de winkel. Het is zo leuk om gisteren te lezen wat ze allemaal ver weg in China gedaan heeft, en dat ze vandaag live voor je staat.
    Zij wist al van al onze activiteiten omdat jij dat op de site van Binnert Overdiep had gelezen. Wat lijkt de wereld dan klein. Je bent ons dus nog niet vergeten! Wij jou ook niet, we lezen met veel plezier je berichten. Zo langzamerhand zijn er al heel wat (ex-)collega's die je volgen in China.
    Ik vind ook al die foto's zo leuk, omdat het veel 'gewone' mensen/plaatjes zijn. Je krijgt zo een bijzondere indruk van het land/de stad.
    Ik wens je de komende tijd veel sterkte, met de studie en al je andere plannen. Groetjes, ook van Eduard