Datong
Door: Dorien
Blijf op de hoogte en volg Dorien
27 Oktober 2007 | China, Datong
Hai!
Dit weekend zijn mama en ik op avontuur gegaan buiten Beijing. Vrijdag zijn we vertrokken naar Datong, een stadje ten noord-westen van Beijing: 4,5 uur met de bus. Na een aangename busreis kwamen we om 16:30 aan in Datong. We hebben daar een Hotelletje genomen uit de Lonely Planet en hebben wat gegeten in twee verschillende restaurantjes. (de eerste was erg duur en niet lekker en op weg naar onze hotelkamer zijn we snel nog een tweede restaurantje in geglipt om toch nog wat lekkers te eten (A) )
Vandaag, zaterdag, zijn we met de CITS (China International Travel Service) naar de Hanging Monastery en de Yungang Caves gegaan. Met een busje en nog tien touristen hebben we de hele dag fantastische dingen gezien! Nu dus even mailtjes checken in een net zo interessant internetcafe. De jongens hier zitten als verslaafden achter de computer met headset's op aanwijzingen door te geven over een of ander internetschietspel. Ze kopen hier bij de balie wat chips of gedroogd vlees om het nog langer uit te houde. Af en toe zie je ergens een braaf chinees meisjes te msnen, maar over het algemeen zitten hier rokende mannen.
Straks lekker eten, morgen gaan we nog het centrum van Datong bekijken en nemen we de bus van 11:50 naar Beijing, naar huis.
KUS
KUS
27 Oktober 2007 - 13:13
Heitie:
Wat beleven jullie toch geweldige dingen; ongelooflijk mooi!
Ben reuzebenieuwd naar de foto's van de hangende tuinen en van die grotten. Dus voor de dag ermee, anders word ik poepjaloers.
Met Marleen zojuist een rugzak opgehaald. De verkoper zijn broertje geeft in China engelse les. We zullen zijn e-mailadres toesturen. Heel veel plezier gewenst en geniet ervan! Pxxx -
27 Oktober 2007 - 20:38
Coby Ruitenbeek:
Hallo Dorien en Anneke,
We volgen jullie avontuur op de voet omdat wij zelf 4 jaar geleden ook een prachtige reis naar China hebben gemaakt en we heel veel herkennen.Geniet verder en veel groetjes van de buren van Maaike en Bart. -
28 Oktober 2007 - 09:11
Floor:
Hallo dames!!
Bedankt voor jullie leuke berichtje. Jullie zullen het wel super leuk vinden om nu samen te zijn:)
Hahah heerlijk dat Nederlandse eten dan. Ik was al blij met het eten wat mijn familie had meegenomen. Alles is nu dan ook al op;) Maar voor jou is het zo een groot verschil! Nu weer even krentebollen met kaas. haha
Hoe is het weer eigenlijk in China?
Heel veel plezier samen!!
We hebben nog contact.
Liefs
xx -
28 Oktober 2007 - 20:36
Clara 49!:
Jullie eerste gezamelijk bericht, leuk om het allemaal op de voet te kunnen volgen.
Veel plezier. -
02 November 2007 - 18:50
Jose:
Hoi Dorien en Anneke en Ida
Wat een avontuur en wat zien jullie veel.
Blijf genieten en ik hoor de life-verslagen van Anneke.
Hier is het herfst: een hele mooi met geweldige kleuren dit jaar omdat het zo droog was.
Groet Jose