wat een week! - Reisverslag uit Beijing, China van Dorien Vries - WaarBenJij.nu wat een week! - Reisverslag uit Beijing, China van Dorien Vries - WaarBenJij.nu

wat een week!

Door: Dorien

Blijf op de hoogte en volg Dorien

10 Oktober 2007 | China, Beijing

Haaai allemaal :)

Nou, nu even een goed verslag van de vorige week.
Ik heb het weekend van 6/7 oktober nog gewerkt in het Chaoyang Park voor de Nederlandse Ambassade. Zondag heb ik nog een mode show gelopen, in nederlandse klederdracht. Zondag avond zijn we nog met onze klas + Herma uit eten geweest, als afsluiting van de vakantie. Die avond heb ik nog geskyped met mama en alle verjaardags visite! :D

Maandag weer een speciale schooldag als gewoonlijk. Dinsdag werd ik aangesproken door mijn overbuurman, hij wou uiteten met mij! Ik verstond er niet veel van, want ja, zo goed is mijn chinees ook weer niet (eigenlijk dacht hij dat hij engelse les wou (A), hij wees op zn mond en zei steeds: Yingju (wat engels is)) Maar die middag kwam ik hem en zijn zoon weer tegen, toen ik terug kwam van Tongbei, en bleek dat zijn zoon engels kon en kon tolken: of ik uiteten wou met hun. Nou, ik was wel heel nieuwsgierig, maar ook wel een beetje wantrouwig: twee mannen die met mij wouden eten. Maar goed, toen kwam Anna langs fietsen, en vroeg ik of zij mee mocht/wou. En toen hebben we afgesproken om thee te drinken, want ik ging 's avonds nog sporten.

Dat was echt een leuke middag, leuk gekletst en helemaal goed! We gingen naar een bakkertje waar je ook thee en koekjes kon kopen. Die jongen woont boven mij, en die vader was op bezoek. De jongen (ben zn naam even kwijt, chinese namen zijn zo lastig te onthouden!!) studeert hier een eind vandaan en woont alleen boven mij in de weekenden, de rest van de week staat dat appartement dus leeg. We hebben daar nog even een kijkje genomen: echt super luxe!

Toen die avond ben ik weer gaan sporten, maandag Yoga en die dinsdag Jazz dance. Straks ga ik weer Yoga doen, dat vind ik echt heerlijk! Vanochtend na het douchen bleek de hele keuken blank te staan: een buis onder de gootsteen was aan het lekken. Ik maar meteen op zoek naar een loodgieter. Na veel gedoe is het eindelijk een beetje geregeld: ik heb nu het lekken gestopt (of nouja, stromen is nu druppen, en het teiltje hoeft nu nog maar om de 5 uur geleegd te worden i.p.v. de 10 minuten) en morgen ga ik met Rene (leraar van school en coordinator van ICS) op zoek naar een nieuw onderdeel.

Dus, er is nog wat werk aan de winkel!
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 10 Oktober 2007 - 11:42

Heitie:

Wat attent van de buurman om je uit te nodigen. En wat is thee drinken op zo'n manier mooi en relaxed kennismaken.
    De loodgieters kleuren mooi bij jouw keuken; daar zit wel een artistiek verantwoorde reportage in, zou ik denken. En zo'n bodywarmer als die kleine wandelaar in jouw straat mag je in mijn maat alvast apart hangen.
    Waat beleef jij toch veel daar, en wat doe je er op een mooie manier verslag van. Hou ons op de hoogte!
    Knuffel, Pxxx

• 10 Oktober 2007 - 11:55

Helen:

Lieve Dorien,
    Leuke foto van jullie vieren aan de thee. Is de lekkage verholpen? Je raakt van alle markten thuis, hè; geen probleem te gek of Dorien lost het op!
    Ik kijk alweer uit naar je volgende bericht.
    Liefs, xxx

• 10 Oktober 2007 - 12:09

Geert Janssen:

Hey Dorien,
    hoe gaat het met je?
    Zo te lezen maak je nogal wat mee in je appartement. Hoop voor je dat nu alles weer gemaakt is.
    Ik heb op de kindergarden, waar ik werk, gevraagd of ze iemand nodig hebben voor het weekend. Maar dan geven ze geen les. Ook heb ik ze gevraagd of ze misschien adressen wisten waar het wel het geval is, maar nee. Het advies wat ze mij gaven is, dat je je e-mail en/of telefoonnummer op papiertjes moet zetten en bijvoorbeeld op je universiteit of in de supermarkt kunt ophangen.
    Ik hoop dat iets hebt aan deze info, want meer heb ik ook niet. Als ik nog iets hoor dan geef ik het je wel door.

Groetjes en succes met je studie hier in Beijing, misschien zien we je nog eens ergens.

Geert

• 10 Oktober 2007 - 15:10

Anneke:

In Nederland is er discussie over de uitspraken van Maxima; dé Nederlander bestaat niet en Nederland is één koekje bij de thee, maar ook ...enz. Eén ding denk ik nu te weten: China is véééél koekjes bij de thee! Ik denk dat ik aan dit stukje Chinese identiteit wel zal kunnen wennen. XXX mama

• 11 Oktober 2007 - 10:15

Anneke Seinen:

Wacht even Anneke, (bericht hiervóór), aangezien de meeste chinezen redelijk op gewicht zijn ,vermoed ik dat ook zij één koekje bij de thee nemen, je mag wel kiezen welke je neemt.....

Dorien, ik zie het al, je hebt de humor van je moeder!

Hartelijke groeten

• 11 Oktober 2007 - 18:38

Marleen:

aaah die pakjes van die jongetjes:D ze lijken op dat berenpakje die we in san francisco zagen, weet je nog?:D

• 12 Oktober 2007 - 04:44

Wenny:

Dear Dorien
    hi, i am wenny, your friends'(Jan and Wiebe-Dirk Muntendam )tour guide in beijing , hope can be your good friend!!! my email is your_choice010@yahoo.com.cn , you can connect with me, i hope we can know each other in beijing soon.

• 12 Oktober 2007 - 08:03

Anneke:

Eentje maar?? :)

• 14 Oktober 2007 - 16:44

Atser:

echt heel leuk om al jouw verhalen te lezen! ik vergeet altijd om te reageren. jeetje jij maakt echt zooveel mee. zoveel coole en rare dingen. in groningen zijn nooit kakkerlakken of paarse cakejes. en al helemaal geen mensen die voor je opstaan in de bus:)

ik mis je wel hoor dorien. maar gelukkig heb ik liedjes van je op de computer, zo houd ik het vol.
    en je maakt trouwens weer prachtige foto's.
    vanaf nu ga ik meer reageren op je verhaaltjes:)

kus

• 14 Oktober 2007 - 19:16

Egbert:

Lieve Dorien,

Wat ben je tog een dappere meid! 17 jaar oud en al moederziel alleen naar China, dat kunnen er maar weinigen zeggen :). Ik hoop dan ook dat dat moederziel alleen zijn figuurlijk kan worden opgevat. En ja echt alleen zijn heb je volgens mij ook geen moment last van, gezien je programma en de vele chinezen die er tog al wonen. Ik wens je een verrassende, nieuwe en hopelijk leuke tijd toe in het verre oosten en geef de chinezen en kus van je neef :).

Dikke kus Egbert en de rest